Harley-Davidson Road King® Classic

Vanaf €28.200

Whitewalls, spaakwielen en in leer gebonden zadeltassen. Daarom noemen we deze Harley-Davidson de Road King® Classic.

Onze voorraad Proefrit Contact 360 graden foto's

En vergeet niet alleen welke dag het is... Maar zelfs welk jaar het is!

Het leven gaat snel, maar op de Harley-Davidson Road King® Classic voelt het alsof de tijd stilstaat. Klassieke whitewalls rond je spaakvelgen. Een grote chromen koplamp nacelle en meer dan genoeg styling details uit lang vervlogen, eenvoudiger tijden. Maar de machine is helemaal van nu. Onder de leren afwerking zijn de zadelkoffers gemaakt van weerbestendig, duurzaam vinyl. En natuurlijk krijg je het gloednieuwe Milwaukee Eight™ 107 motorblok, de nieuwe dual bending valve voorvering en emulsieschokbrekers aan de achterkant. Opstappen, wegwezen.


Motorblok geschiedenis

Dankzij hun iconische look, unieke sound en waanzinnige koppel herken je ze al van ver, maar het Milwaukee-Eight® 107 en Milwaukee-Eight® 114 motorblok verleggen opnieuw de grenzen van Harley-Davidson® V-Twin motorvermogen. Het zijn de meest krachtige, soepelste motoren die we ooit gebouwd hebben. Soepeler, krachtiger en duurzamer. Met een snellere gasrespons en een eerlijkere, cleanere sound. Vier kleppen per cilinder, enkele ketting-aangedreven nokkenas, dubbele bougies, balansassen en in rubber bevestigd. Ontwikkeld en goedgekeurd tijdens ontelbare kilometers en miljoenen uren. Ieder laatste onderdeeltje is nieuw, ontwikkeld voor meer performance en meer van dat speciale gevoel dat jij verwacht van een motorblok. Dit is motorrijden opnieuw uitgevonden.


BEDIENING

Een van de belangrijkste factoren voor lekker rijden is het vertrouwen dat jij hebt in je machine. Jou meer vertrouwen geven staat bij ons altijd voorop. Het bewijs daarvan vind je in de verbeteringen die we de afgelopen jaren hebben doorgevoerd. De snelle gasrespons en het inhaalvermogen van het gloednieuwe Milwaukee Eight™ motorblok, de soepele handling van de double bending valve voorvering en de makkelijk verstelbare emulsieschokbrekers aan de achterkant, het waanzinnige remvermogen van de Reflex® gecombineerde Brembo® remmen met ABS, dubbele halogeen koplampen en mistlampen, helderdere knipperlichten en remlichten en de vette kroonplaat en voorvork: Alles telt op tot een machine waarmee je makkelijker inhaalt, harder remt, strakker stuurt en beter ziet en gezien wordt. Lang verhaal kort, het maakt jou een betere rijder.


GEVOEL

Al tientallen jaren geleden, toen rijders plastic schermpjes op hun machines schroefden en het hele continent doorkruisten, kwamen Harley-Davidson® touring machines op plekken die niemand ooit had kunnen bedenken. Maar wij zijn nooit opgehouden met bedenken wat er nog meer zou kunnen. We zijn in het zadel gestapt en hebben miljoenen kilometers gereden, om alles te ervaren wat moeder natuur voor ons in petto kon hebben. We hebben rijders over de hele wereld gesproken. En alles wat we geleerd hebben, hebben we verwerkt in onze nieuwe motoren. Dat is wat je voelt als je op een Harley® touring machine rijdt: het besef dat dit de enige echte manier is om motoren te ontwikkelen en bouwen. Van de respons van het Milwaukee-Eight™ motorblok tot de soepele luchtstroom, de ruimte voor je passagier, de zadelstructuur, de warmteafvoer, de ergonomie van de handbedieningselementen en alles wat jij als rijder verder nog ervaart, alles klopt perfect. Stap op en stuur je bike zelf het hele continent door. Wedden dat je nooit meer terug komt?


STYLING

Als wij een Harley-Davidson® touring machine ontwerpen is alleen het allerbeste goed genoeg. Dit zijn niet zomaar motoren, dit zijn monumenten. Ze hebben een reputatie hoog te houden. Tijdens de eindeloze testkilometers en de ontelbare uren die we besteden aan het verbeteren van de werking en het gevoel van iedere Harley-Davidson®, vergeten we nooit dat andere aspect dat een Harley-Davidson® onderscheidt van iedere andere bike op de weg: de looks. Kijk bijvoorbeeld eens naar de manier waarop we het nieuwe Milwaukee Eight™ motorblok in het touring frame geplaatst hebben. We hebben net zoveel aandacht besteed aan de waanzinnige looks van dat blok als aan het vermogen, de sound en de soepele manier waarop het loopt. Geef je ogen de kost op de rest van die machine. Je ziet klassieke Harley-Davidson stijl, maar tegelijk een stijlvolle, moderne look. Zo up-to-date als het laatste weerbericht. Zo tijdloos als de weg lang is.