033 4617398
Nieuws

Nieuwe Fat Boy 30th Anniversary!

NIEUWE FAT BOY 3OTH ANNIVERSARY EERT EEN ICOON!

De limited edition Fat Boy 114 met speciale styling wordt genummerd!

Harley-Davidson eert een icoon met de introductie van de Fat Boy 30th Anniversary.

Voorzien van donkere afwerkingen met bronzen highlights en aangevuurd door een volledig zwarte Milwaukee-Eight 114 motor, wordt de productie van de 30th AnniversaryFat Boy gelimiteerd tot 2.500 stuks, stuk voor stuk genummerd met een nummerplaatje opde tankconsole. Deze iconische Fat Boy is vanaf nu te bestellen bij Motor Saloon.

Geboorte van een icoon

De originele Fat Boy is geïntroduceerd in 1989 als een 1990 model. Hij is ontworpendoor de legendarische Harley-Davidson stylisten Willie G. Davidson en Louie Netz.Hij combineerde een frisse, moderne look met klassieke Harley-Davidson stijlkenmerken.Om een “milled from billet” look te verkrijgen was de machine afgewerkt in effen FineSilver Metallic lak met een bijpassend gepoedercoat frame. Hij rolde op aluminium schijfwielen, waarvan de achterste goed geshowd werd door het Softail chassis.

Dit zou een van de iconische karakteristieken van de Fat Boy worden. De look was,zeker voor die tijd, vet en indrukwekkend, van de vette voorband met het kleine spatbordjetot het brede stuur en de 7-inch koplamp in een massieve chromen behuizing bovenop eengepolijste L-stijl nacelle. Davidson ontwierp het gevleugelde tank logo, dat sindsdien op iederFat Boy model te vinden is geweest.

In 1991 brak de Harley-Davidson Fat Boy door bij het grote publiek toen hij een rol kreeg inde film “Terminator 2: Judgment Day,” waarin acteur Arnold Schwarzenegger op een Fat Boyeen achtervolgingsscène door Los Angeles speelt. De film was een wereldwijd succes, watde Fat Boy met name in Europa bevestigde als icoon van het Harley-Davidson merk.

dfd735c80df74767c3c4ec7f5218207d_0752a18da473eb7f.png

Fat Boy 30th Anniversary

De Fat Boy 30th Anniversary viert de inmiddels drie decennia durende impact van het originele model met een stoere herinterpretatie daarvan. Hij is uitgevoerd in donkere afwerkingen, gecombineerd met een effen kleuroptie, Vivid Black. De gegoten aluminium Lakester wielen zijn afgewerkt in Satin Black met gepolijste highlights. De volledig zwarte Milwaukee-Eight 114 aandrijflijn heeft motordeksels in hoogglans zwart en subtielebronskleurige onderste kleppendeksels. De uitlaat is afgewerkt in Black Onyx,een duurzame fysieke opdamplak die het onderliggende chroom helder uitlicht.

Een Vivid Black koplamp nacelle, stuur en bedieningselementen completeren de donkere look,die afwijkt van het productiemodel. Een nieuw bronskleurig waterslide Fat Boy tanklogo vult dezwarte afwerking en andere bronzen details aan en onderscheidt de Limited Edition Fat Boy vanhet productiemodel.

In 2018 gelanceerd op basis van het Harley-Davidson Softail platform, presenteert de Fat Boyeen iconische look met performance en karakter. De gehele voorzijde van de Fat Boy is massiefen afgemaakt met een LED koplamp in een nieuw vormgegeven nacelle. De Lakester aluminiumschijfwielen versterken dat kenmerkende Fat Boy stijlpunt. De 160 mm voorband wordt gematchtmet een vette 240 mm achterband voor een stoere factory custom look.

Het Softail frame en vering vormen samen een chassis dat stijfheid combineert met een laaggewicht, voor wendbaarheid en performance die de verwachtingen van zelfs de meest veeleisendecruiser-rijders zal overtreffen. De mono-achterschokdemper behoudt de ‘hard tail’ lijnen van hetSoftail chassis. De enkele coil-over schokdemper onder het zadel biedt een soepele rijervaring enuitmuntende handling. Het verstellen van de hydraulische voorspanning is eenvoudig dankzij dedraaiknop onder het zadel; je past eenvoudig de veereigenschappen en handling aan aan hetgewicht van de rijder.

De Milwaukee-Eight 114 V-Twin motor, de meest krachtige Softail krachtbron optie, levertverbluffende prestaties en de klassieke Harley-Davidson look-sound-feel. De stijf gemonteerdeaandrijflijn vergroot de stijfheid van het chassis. Dubbele balansassen reduceren trillingen bijconstante toerentallen.

Kom voor vragen en/of interesse in deze iconische Fat Boy 30th Anniversary gerust langs bijMotor Saloon en laat een van onze verkopers je informeren.