033 4617398
Nieuws

KING OF KINGS 2020

MOTOR SALOON STRIJDT MEE IN ULTIEME KING OF KINGS COMPETITIE

Klik hier om je stem uit te brengen en maak kansop een week Harley rijden voor jezelf of een vriend(in)!

RIJSWIJK (3 maart 2020) - Al ruim 115 jaar zet Harley-Davidson® wereldwijd de toon in customizing. En met de King of Kings 2020competitie komt die hegemonie nu tot een knallende climax. Na een serie jaarlijkse wereldwijde Battle of the Kings custom competitieswordt dit jaar de ultieme King of Kings gekroond. In deze allerlaatste editie van de Battle of the Kings strijden uitsluitend voormaligewinnaars tegen elkaar: 18 H-D-dealers die behoren tot allerbeste custom bouwers ter wereld. Namens de Benelux gaat H-D Motor Saloonuit Amersfoort deze epische strijd aan. Met hun “Forty-Eight Sport Rod” verwachten zij hoge ogen te gooien.

35cdd7d773cb4e0aec11fccbaac48068_0aba472ced45e944.png

Sportster® als basis.

De regels zijn simpel: de basis moet een model zijn uit de Sportster® lijn, het budget is onbeperkt, het frame mag niet gewijzigd worden enhet eindresultaat moet straat-legaal zijn. Bij H-D Motor Saloon kozen ze voor een Sportster® Forty-Eight® als startpunt. Ze legden zichzelfechter nog een beperking op. Dealer principal Marco van Velzen vertelt: ‘Wij hebben onszelf de opdracht gegeven met minimale middelenhet maximale te bereiken. Die eis vereiste een andere manier van werken. Werken met een beperkt budget vraagt om creatieve oplossingen.

0a4c1310e02fd0f67723e731b6d57361_d7784402782bd28d.png

Zowel catalogus als custom

Het team van Motor Saloon maakte van de standaard Forty-Eight® een indrukwekkende, donkere en strak afgewerkte hot rod. De machinewerd verlaagd en de standaard banden werden vervangen door plattere Avon banden. De spatborden werd verbreed en verlaagd. Er kwameen tank van een Sportster Custom, een koplampvizier, een chin-spoiler en een zelf gemaakt zadel. Een Heavy Breather luchtfilter zorgt vooreen grotere luchtstroom naar de motor terwijl de rechte pijpen die lucht er weer makkelijker uit blazen. Mini LED-knipperlichten, verschillendeitems uit de Diamond collectie en een zelf ontworpen lakafwerking in Vivid Black en Silver Denim maakten de creatie af. Van Velzen vertelt:‘Dit was echt een teamprestatie en wij zijn heel trots op het resultaat. We zien uit naar de stemrondes in maart. We hebben er alle vertrouwenin dat onze Sport Rod hoge ogen gaat gooien!’

715c62171ca2c6900cb98c2a757a3528_dc2f0cdecb230b79.png

Over King of KingsIn tegenstelling tot eerdere edities wordt de King of Kings op de meest directe manier beslist: Harley-rijders en –fans uit de hele wereldbepalen met hun stem wie er wint. Eerlijker wordt het niet: de meeste stemmen gelden. Vanaf 3 maart kan er gestemd worden opwww.h-d.com/customkings. De ultieme winnaar wordt eind april gekroond. Deze H-D-dealer mag zich voor altijd King of Kings noemen.

Klik hier om je stem uit te brengen en maak kansop een week Harley rijden voor jezelf of een vriend(in)!